LOADING
PREV
NEXT
https://www.brecoradea.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/demo.1gk-is-100.jpg
https://www.brecoradea.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/demo.12gk-is-100.jpg
https://www.brecoradea.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-intereggk-is-100.jpg

Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Romania

Detalii

Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Romania

Detalii

test

Detalii

Programul Interreg V-A România - Ungaria: aprobat de către Comisia Europeană

Programul Interreg V-A Romania-Ungaria a fost adoptat prin decizie a Comisiei Europene în data de 9 decembrie 2015. Documentul oficial al programului, în limba engleză, poate fi accesat aici.

Aria eligibilă a acestui program cuprinde opt judeţe: patru din România (Satu Mare, Bihor, Arad și Timiș) și patru din Ungaria (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés și Csongrád).

Bugetul total al programului, care include şi co-finanţarea naţională, este de aproximativ 232 de milioane de euro. Din această sumă, aproximativ 189 de milioane de euro reprezintă alocarea din Fondul European de Dezvoltare Regională.

În ceea ce privește proiectele eligibile, prin program se acordă finanțare nerambursabilă (granturi), în mod competitiv, în cadrul unor apeluri publice (licitații) de propuneri de proiecte comune de cooperare transfrontalieră, pentru proiecte care urmăresc:

- Protejarea în comun și utilizarea eficientă a valorilor comune și resurselor (Cooperarea în domeniul valorilor comune și resurselor)

- Îmbunătățirea mobilității transfrontaliere durabile și eliminarea blocajelor (Cooperare în domeniul accesibilității)

- Îmbunătățirea ocupării forței de muncă și promovarea mobilității forței de muncă transfrontaliere (Cooperare în domeniul ocupării forței de muncă)

- Îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a sănătății (Cooperare în domeniul sănătății și prevenției bolilor)

- Îmbunătățirea prevenirii riscurilor și gestionării dezastrelor (Cooperare în domeniul prevenirii riscurilor și gestionării dezastrelor)

- Promovarea cooperării transfrontaliere între instituții și cetățeni (Cooperarea instituțiilor și comunităților).

 

Pentru a consulta Documentul oficial împreună cu anexele Programului Interreg V-A România-Ungaria, vă rugăm să accesaţi http://www.mdrap.ro/dezvoltare-regionala/-4970/-7572/-1369, subsecţiunea "DOCUMENTE STRATEGICE” (Interreg V-A Romania-Hungary Programme Document- publicat la 16.12.2015).

Copyright by BRECO. All rights reserved.