LOADING
PREV
NEXT
https://www.brecoradea.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/demo.1gk-is-100.jpg
https://www.brecoradea.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/demo.12gk-is-100.jpg
https://www.brecoradea.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-intereggk-is-100.jpg

Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Romania

Detalii

Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Romania

Detalii

test

Detalii

A fost semnat contractul de finanţare a proiectului cu titlul „Asistență Tehnică – Controlul de Prim Nivel în România pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria”

 

Unitatea de Control de Prim Nivel din cadrul BRECO anunţă semnarea contractului de finanţare a proiectului cu titlul „Asistență Tehnică – Controlul de Prim Nivel în România pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria”, nr. înregistrare MDRAP-56786/16.06.2016 (3/7-AT/16.06.2016), în vederea realizării activităţilor ce decurg din atribuţiile delegate prin „Acordul-cadru privind implementarea activităților Unității de control de prim nivel pentru verificarea cheltuielilor efectuate de către beneficiarii români în cadrul axelor prioritare 1 - 6 ale Programului Interreg V-A România – Ungaria”.

Contractul este încheiat între Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea pentru Graniţa România – Ungaria, în calitate de Unitate de Control de Prim Nivel, şi Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria.

Perioada de implementare a activităţilor finanţate prin Contract începe la 01 ianuarie 2016 şi se încheie la data de 31 decembrie 2018.

Contractul semnat între cele două părţi, în valoare totală de 1.439.011,00 Euro, din care 719.505,50 Euro reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, urmăreşte sprijinirea implementării programului într-un mod eficient, transparent și eficace, prin asigurarea conformității cheltuielilor efectuate de către beneficiarii români ai axelor prioritare 1-6 cu regulile Programului Interreg V-A România-Ungaria, ale Comisiei Europene și naționale.

Obiectivul specific vizează, în special, să stabililească corectitudinea și eligibilitatea cheltuielilor efectuate de către beneficiarii români și să certifice în felul acesta pentru Autoritatea de Management că au fost respectate prevederile documentelor programului, ale legislației naționale și ale contractelor de finanțare semnate de beneficiari.

Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanţării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniţei şi care necesită o abordare comună, precum şi soluţii inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro, reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş pe partea română a graniței şi, respectiv, judeţele Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés şi Csongrád pe partea ungară a acesteia.

Informaţii suplimentare despre program pot fi găsite accesând: http://interreg-rohu.eu/ro/home.

Dată publicare anunț: 05.12.2016

Copyright by BRECO. All rights reserved.