LOADING
PREV
NEXT
https://www.brecoradea.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/demo.1gk-is-100.jpg
https://www.brecoradea.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/demo.12gk-is-100.jpg
https://www.brecoradea.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-intereggk-is-100.jpg

Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Romania

Detalii

Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Romania

Detalii

test

Detalii

Comunicat de Presa - Încheiere Proiect AT-CPN

Unitatea de Control de Prim Nivel din cadrul BRECO anunţă încheierea implementării proiectului cu titlul „Asistență Tehnică – Controlul de Prim Nivel în România pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria”, Contract de finanțare nr. 39431/18.03.2019, Cerere de finanțare înregistrată la MDRAP cu nr. 5843/16.01.2019 (11/7-AT/16.01.2019), cod eMS ROHU 441.

Contractul a fost încheiat între Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea pentru Granița România – Ungaria (BRECO) în calitate de Unitate de Control de Prim Nivel, şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria.

Perioada de implementare a activităţilor finanţate prin Contract a început la 01 ianuarie 2019 şi s-a încheiat la data de 31 decembrie 2021.

Contractul semnat între cele două părți, în valoare totală de 2.161.828,00 Euro, din care  1.080.914,00 Euro a reprezentat valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, a urmărit sprijinirea implementării programului într-un mod eficient, transparent și eficace, prin asigurarea conformității cheltuielilor efectuate de către beneficiarii români ai axelor prioritare 1-6 cu regulile Programului Interreg V-A România-Ungaria, ale Comisiei Europene și cu prevederile legislaţiei naționale.

Obiectivul specific a vizat, în special, să stabilească corectitudinea și eligibilitatea cheltuielilor efectuate de către beneficiarii români și să certifice, în felul acesta, pentru Autoritatea de Management, că au fost respectate prevederile documentelor programului, ale legislației naționale și ale contractelor de finanțare semnate de către beneficiari.

Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanţării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniţei şi care necesită o abordare comună, precum şi soluţii inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro, reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş pe partea română a graniței şi, respectiv, judeţele Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés şi Csongrád pe partea ungară a acesteia.

Informații suplimentare despre program pot fi găsite accesând: http://interreg-rohu.eu/ro/home.

Copyright by BRECO. All rights reserved.