LOADING
PREV
NEXT
https://www.brecoradea.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/demo.1gk-is-100.jpg
https://www.brecoradea.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/demo.12gk-is-100.jpg
https://www.brecoradea.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-intereggk-is-100.jpg

Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Romania

Detalii

Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Romania

Detalii

test

Detalii

Comunicat de presă-Încheierea implementării proiectului cu titlul „Asistență Tehnică – Secretariatul Comun pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria

 

Secretariatul Comun al Programului Interreg V-A România-Ungaria anunță încheierea contractului de finanțare a proiectului cu titlul „Asistență Tehnică – Secretariatul Comun pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria”, Contract de finanțare nr. 70683/15.06.2022, Cerere de finanțare înregistrată la MDLPA cu nr. 24146/17.02.2022 (16/7-AT/17.02.2022), cod eMS ROHU 460.

 

Contractul a fost încheiat între Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea pentru Graniţă România – Ungaria, în calitate de Secretariat Comun şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria.

 

Perioada de implementare a activităților finanţate prin Contract a început la 01 ianuarie 2022 și s-a încheiat la data de 31 decembrie 2023.

 

Contractul semnat între cele două părţi, în valoare totală de 1.584.780,14 Euro, din care 792.390,07 Euro a reprezentat valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, a urmărit sprijinirea implementării programului, implicarea partenerilor relevanți, precum și creșterea capacității instituțiilor și a beneficiarilor din zona programului pentru implementarea de acțiuni transfrontaliere.

 

Obiectivul specific a vizat, în special, să asigure managementul de bază pentru implementarea programului - contractare, implementare, monitorizare, evaluare - și, pe de altă parte, să pună în aplicare activități complementare pentru a sprijini implementarea unor parteneriate şi proiecte transfrontaliere de înaltă calitate, orientate spre rezultate, astfel încât proiectul de Asistență Tehnică să contribuie la managementul și implementarea eficientă a programului.

 

Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanţării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniţei şi care necesită o abordare comună, precum şi soluţii inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro, reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş pe partea română a graniței şi, respectiv, judeţele Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés şi Csongrád pe partea ungară a acesteia.

 

Informaţii suplimentare despre program pot fi găsite accesând: http://interreg-rohu.eu/ro/home.


COMUNICAT DE PRESĂ

Copyright by BRECO. All rights reserved.